Ο επιστήμων Γρηγόριος Βαστατζίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το Φεβρουάριο του 1968.

Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Μέση Εκπαίδευση, διάλεξε να ασχοληθεί σρχικά με την Ψυχολογία. Έτσι, βρέθηκε στο Πανεπιστήμιο Indeanapolis όπου φοίτησε στο τμήμα Ψυχολογίας, με αποτέλεσμα το 1999 να λάβει το μοναδικό πτυχίο! Αυτό ήταν μόνο η αρχή, καθώς ακολούθησε μια αξιοθαύμαστη πορεία σπουδών και διακρίσεων σε όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Brantridge στο τμήμα Ψυχολογίας και το 2002 στο Πανεπιστήμιο Ansted, καθώς και στο World Information Distributed University , από το οποίο έλαβε και το Ανώτερο Διδακτορικό Δίπλωμα Doctor of Science (DSc) .

Επίσης, του έχει ανατεθεί η θέση του αναπληρωτή καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Oradea στη Ρουμανία. Πρέπει να σημειωθεί πως έχει επινοήσει αλλά και αναπτύξει το εξομοίωμα ενισχυτής “Amplifier Simulacrum” . Πρόκειται για μια σπουδαία Μελέτη που αφορά τον ανθρώπινο εγκέφαλο στον οποίο το εξομοίωμα ενισχυτής συνεπάγεται κορυφαία ποιότητα στη σκέψη σε σταθερή βάση, με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να γίνεται ο πυρήνας και όχι κυριολεκτικώς η αιτία της τελικής ποιότητας της υπόστασης.

Σε ηλικία μόλις 33 ετών, έγινε αποδεκτό μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου της Διπλωματικής Ακαδημίας του Λονδίνου [London Diplomatic Academy], ενώ ύστερα από σύσταση αυτής, έγινε αποδεκτός από τη Διεθνή Διπλωματική Ακαδημία [International Diplomatic Academy]. Στη συνέχεια, εξελέγη ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Πληροφορικής η οποία επιλέγει ένα μέλος ανάμεσα σε ένα εκατομμύριο πολίτες.

Το 2003 εξελέγη ως νεότερο πλήρες μέλος της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστήμης και Τέχνης.

Το 2004 εξελέγη ως αντεπιστέλλον μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Τεχνών, Επιστημών & Γραμμάτων, η οποία θεωρείται η καλύτερη Ακαδημία σε όλον τον κόσμο. Η Διπλωματική Ακαδημία του Λονδίνου τού εξέδωσε τη Διδακτορική του διατριβή.

Το 2005 η προσωπικότητά του έχει θεωρηθεί ως ένας από τους 100 διανοούμενους του κόσμου και ως μια από τις 400 προσωπικότητες του Τάγματος των Διακεκριμένων του Διεθνούς Βιογραφικού Ινστιτούτου, το οποίο επίσης του έχει απονείμει τα υψηλότερα βραβεία.

Έχει δημοσιεύσει το βιβλίο “Ο ευρετικός ορίζοντας του εξομοιώματος ενισχυτής” , που συμπεριλαμβάνει δοκίμια, άρθρα αλλά και την εργασία που αφορά στα αναγκαία στοιχεία της Νέας Αρχιτεκτονικής της Ειρήνης στην οποία πραγματεύεται μεταξύ άλλων και τη θεωρία του για το Homo Superlativus.